{ "title": "Üzüm Komposto", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/uzum-komposto.jpg", "date": "19.01.2024 21:48:33", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Üzüm Kompostosu, yaz aylarının hafif ve serin bir içeceği olduğu gibi, ramazan sofralarımızın da vazgeçilmezlerindendir. Ramazan sofralarında özellikle bulundurulmasının nedeni hazmı kolaylaştırıp metabolizmamızı hızlandırmasıdır. Üzüm kompostosunun faydaları saymakla bitmez. Vücuttaki kanın tazelenmesine, temizlenmesine zararlı maddelerin dışarıya atılmasına yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığımız açısından çok önemlidir. Emzikli annelerde sütün arttığı gözlenmiştir. Kansızlık olan kişilerde önemli rol oynar.

Üzüm kompostosu Malzemeleri
Üzüm kompostosu nasıl yapılır?

Öncelikle 1 bardak üzümümüzün çöplerini ve saplarını ayıklayalım, daha sonra güzelce yıkayalım, vaktimiz varsa yarım saat kadar suda bekletelim daha sonra 6 bardak suyumuzla beraber tencereye koyalım hafif hafif kaynamaya başlayınca şekerimizi ilave edelim 15-20 dakika kadar kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakalım. Kaynayan üzüm kompostosunu az taneli ve fazla sulu seviyorsanız bir miktar daha su ilave edebilirsiniz. Şekerini de damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }