{ "title": "Taze Üzüm Kompostosu", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/Taze-Uzum-Kompostosu-96.jpg", "date": "21.01.2024 17:44:32", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Taze üzüm kompostosu: herkes tarafından sevilen bir içecektir. Oldukça lezzetli bir tadı vardır. Taze üzümün şekerli suda kaynatılması ile elde edilmektedir. Taze üzüm kompostosu kişinin vücudunda genel sağlık sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuda dayanıklılık sağlamaktadır. Taze üzüm kompostosu ayrıca böbrek ve karaciğerin işlevini de arttırmaktadır. Kişide bulunan karaciğer hastalıklarına iyi gelmesi ile bilinen ve kansızlığın tedavisini destekleme amacı ile tüketilebilen bir besindir. Vücutta yağların erimesine yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra kişi vücudundaki kanıda temizleyerek daha sağlıklı bir vücuda sahip olunmasına fayda sağlamaktadır. Vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olan taze üzüm hoşafının faydaları bu kadarla sınırlı değildir. Özellikle yaz aylarında soğuk bir şekilde tüketilen taze üzüm hoşafı yemek eşliğinde veya yemek sonrasında ikram edilmektedir. Vücuttaki yağlı bileşiklerin kılcal birikmesine engel olarak kanı sulandırır. Kalp ve damar sisteminin düzenli olarak çalışmasına fayda sağlamaktadır. Taze üzüm kompostosu içerdiği resveratrol maddesi sayesinde kansere karşı da vücudu korumaktadır. Bu kadar faydalı olan ve vücut üzerinde genel sağlığa fayda sağlayan taze üzüm kompostosunun yapımı da oldukça basittir. Zaman almaz ve pratik bir şekilde yapılmaktadır. İşte taze üzüm kompostosunun tarifi. Herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz.

Taze üzüm kompostosu için gerekli malzemeler
Taze üzüm kompostosu nasıl yapılır?

Öncelikle üzümlerin sapını ve çöpünü ayıklayın. Bol su ile yıkayın. Sonra derin bir tencere içerisine hazırlanan üzümleri koyun. Üzümlerin üzerini örtecek şekilde su ilave edin. Tencereyi ocağa koyarak altını yakın. Önce yüksek ateşte tencere içerisindeki üzüm ve suyun kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını yarım kapatın. Yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Üzümler yumuşadıktan sonra içerisine şeker ilave edin. Şeker ilave edildikten sonra yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Artık ocağın altını kapatın ve taze üzüm kompostosunu ılımaya bırakın. Ilık bir hale gelince üzüm kompostosunu buzdolabına koyun ve iyice soğutun. Taze üzüm kompostosu soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Taze üzüm kompostosu hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }