{ "title": "Taze Kayısı Kompostosu", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/Taze-Kayisi-Kompostosu-27.jpg", "date": "19.01.2024 11:06:05", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Taze Kayısı Kompostosu; özellikle yaz aylarında ve ramazan ayında yapılıp hem vücudun yaz aylarında kaybettiği sıvı ihtiyacını karşılamak için hem de şeker ihtiyacını gayet güzel ve doğal yoldan karşılayarak gidermiş olur. Tadı herkes tarafından sevilir, çocuklar için muhteşem sağlıklı ve besleyici bir içecektir. Taze kayısı kompostosu kayısılar daha dalında olgunlaşmış durumdayken toplanıp yapılır. Aynı zamanda güneşte kurutulmuş olan kayısıları da kış aylarında yapıp güvenle sağlıklı bir şekilde içebilirsiniz. Yazın sıcak günlerinde özellikle iftar sofrasında mutlaka bulundurun ve eksik etmeyin. Eşinize çocuklarınıza ve sevdiklerinize bu sağlıklı ve lezzetli taze kayısı kompostosunu yapıp tüketebilirsiniz. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeyelim, hemen bu leziz içeceğin tarifini verelim.

Taze Kayısı Kompostosu İçin Gerekli Malzemeleri
Taze Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle kompostoyu pişireceğiniz orta boy büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine su koyup kaynaması için biraz bekleyin. Kaynamaya yakın içine belirttiğimiz miktarda şeker koyup kaynatın. Başka bir taraftan kayısıları temizce yıkayın ve ayıkladıktan sonra isterseniz ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın isterseniz de bütün olarak da koyabilirsiniz. Bu şekilde 5-6 dakika kadar kaynatın. Kayısıları durumuna göre kaynama süresini uzatmak elinizde kayısıların yumuşamış olması yeterli olacaktır. Taze kayısı kompostosu için isteğe göre çubuk tarçın ve karanfil kullanabilirsiniz. Eğer kokusu rahatsız ediyor ise içine koymayın. Kayısılar yumuşadıktan sonra ocağınızın altını kapatın ve üzerinden alın. İçine tarçın ve karanfil tanesini içine atın ve bu şekilde tencerenin kapağını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın. Taze kayısı kompostosu hazır hale gelmiştir. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Küçük bir not vereyim eğer kullandığınız meyveler olgun ve yumuşak ise önce şeker ve suyu kaynatın bu işlem meyvelerin çabuk dağılmamasını sağlar. Eğer kompostonun içine koyacağınız meyveler kuru ve sert ise tam tersine önce meyveleri kaynatmanız gerekli olacaktır. Aklınızda bulunsun.
" } ] }