{ "title": "Şeftali Komposto", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/seftali-kompostosu(1).jpg", "date": "18.01.2024 22:28:02", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Şeftali kompostosu, Şeftali yaz aylarının vazgeçilemez meyvelerinden biridir, şeftaliyi sadece meyve olarak değil, reçel, marmelat ve özellikle komposto halinde tüketebiliriz. Şeftali kompostosu, yaz aylarında soğuk, sağlığa müthiş faydalı bir içecek olarak tüketebilirsiniz. Yazın yapılabilecek çok fazla komposto çeşidi vardır. Örneğinerik, elma kompostosu, kayısı kompostosu, çilek kompostosu, vişne kompostosu, kuru üzüm kompostosu, şeftali kompostosu, işte bu saydığım komposto çeşitlerinden en fazla tüketilenlerin başında gelir. Şeftalinin faydaları saymakla bitmez, şeftali besin değeri yüksek, tam bir vitamin deposudur.

Şeftali içerisinde tam olarak 10 farklı vitamin içerir bunların arasında vücudumuza en çok fayda sağlayan A C E ve K vitaminleri bulunmaktadır. Aynı zamanda magnezyum, fosfor, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri de içerir, aynı zamanda büyük bir lif deposudur. Şeftalinin faydaları da saymakla bitmez. Örneğin cildimize parlaklık verir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak zararlı toksinlerden kurtarır, lifli bir meyve olduğu için kilo vermeye yardımcıdır, idrar söktürücüdür, kalp hastalıklarını önler, anemiye yardımcıdır, gastriti önler aynı zamanda bebek mamalarının yapımında da kullanılır.

Şeftali kompostosu malzemeleri
Şeftali kompostosu nasıl yapılır?

Öncelikle şeftalileri küp-küp doğrayıp bir kaba alıyoruz, derin bir tencerenin içinde suyumuzu koyuyoruz. Ardından toz şekerimizi, limonumuzu ve kabuk tarçını kaynatıyoruz. Daha sonra doğradığımız şeftalileri içine koyup kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Şeftali çabuk dağılan bir meyve olduğu için uzun süre kaynatmaktan kaçınıyoruz. Biraz soğuyunca buzdolabında bekletip soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }