{ "title": "Kuru Erik Kompostosu", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/kuru-erik-kompostosu.jpg", "date": "21.01.2024 08:33:16", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Kuru erik kompostosu, komposto ya da herkesin bildiği adı ile hoşaf özellikle yaz günlerinde oldukça fazla tüketilir. Yaz aylarında hazır içecek kullanmak isteyen herkesin rahatlıkla yapıp içebileceği bir içecek komposto. Komposto illa yaz aylarında içilecek diye bir kural yok tabi ki kışında tüketilebilir. Neredeyse her meyvenin kompostosu yani hoşafı yapılır. Kompostonun içerisinde en çok bilinen ve yapılan kuru kayısı kompostosudur. Ancak sadece kayısı ile değil tabi ki erik veya vişneyle de yapılır. Ben sizlere bugün kuru erik kompostosu tarifi vereceğim. Yaz aylarında yapıp içimizi serinletecek bir içecek. Şimdiden kolay gelsin.

Kuru erik kompostosu için gerekli olan malzemeler
Kuru Erik Kompostosu Nasıl Yapılır?

Komposto için ilk olarak önceden kuruttuğunuz eriği iyice yıkayın. Derin bir tencere içerisine şeker ve suyu koyun ve şekerin biraz erimesini bekleyin. Şeker eridikten sonra kuru eriği de ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 adet kabuk tarçını ve zencefili de ekleyin. 10-15 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı altını kapatın ve biraz ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra buzdolabına koyun ve 3-4 saat buzdolabında soğuduktan sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.
" } ] }