{ "title": "Komposto Çeşitleri", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/komposto-cesitleri.jpg", "date": "20.01.2024 08:07:59", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Komposto Çeşitleri, Komposto çeşitleri, pek çok meyvenin yaşı ve kurusu ile yapılabilmektedir. Komposto çeşitleri, öncelikle vücudun şu ihtiyacını karşılar. Böbreklerin mekanizmasını güçlendirir ve düzenli çalışması sağlar. Komposto çeşitleri, çeşitli meyvelerden yapıldığı için vücudun vitamin ihtiyacını karşılar. Komposto çeşitleri, sindirime yardımcı olmaktadır. Komposto çeşitleri, lifli içeriği ile bağırsakların çalışmasını düzenler. Komposto çeşitleri, iştah açar. Komposto çeşitleri, kalbi korur. Komposto çeşitleri, kansere karşı koruyucudur. Komposto çeşitleri, astım hastalarına iyi gelir. Komposto çeşitleri, gribal enfeksiyon karşı koruyucudur. Komposto çeşitleri, bağışıklık sistemini güçlendirir. Komposto çeşitleri, kabızlığı engeller. Komposto çeşitleri, mide hastalıklarına iyi gelir.

Komposto Çeşitleri

Üzüm Kompostosu için gerekli malzemeler
Üzüm Kompostosu Tarifi: Üzümlerin sapları ayıklanır. Üzümlerin üzerini örtecek kadar suda beş dakika bekletip sudan çıkarılır. Daha sonra bir tencereye alınıp dört su bardağı su ilave edilir. Yüksek ateşte bir taşım kaynatılır. Daha sonra ocağın altı kısılıp on beş dakika pişirilir. Üzümler yumuşayınca şekeri ilave edilir. Beş dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis yapılabilir.

Kayısı Kompostosu için gerekli malzemeler
Kayısı Kompostosu Tarifi; Kayısılar bir kapta ıslatılır ve beklemeye alınır. Bir litre su ile toz şeker tencereye alınır ve iyice kaynatılır. Kaynayan şekerli suyun içerisine kayısılar eklenir ve on beş dakika pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır ve servis edilir.

Ayva Kompostosu için gerekli malzemeler
Ayva Kompostosu Tarifi; Ayvanın içerisindeki çekirdekler çıkarılır. Çekirdekleri çıkarılan ayva küp-küp doğranır. Çıkardığımız çekirdekleri bir tülbentin içerisine karanfil ile koyalım ve ağzını bağlayalım. Dört su bardağı suyu bir tencereye koyalım. Sonra içerisine bohça haline getirdiğimiz tülbenti, ayva kabuğunu ve ayvanın kendisini tencereye katalım. Ayva yumuşayana kadar yaklaşık on beş dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra şekeri ilave edip beş dakika daha pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis edilir.

Armut Kompostosu için gerekli malzemeler
Armut Kompostosu Tarifi; Armutlar yıkanıp soyulduktan sonra çekirdekleri çıkartılır. Çekirdekleri çıkarılan armutlar küp-küp doğranır. Tencereye alınan armutların üzerine suya ilave ederek armutlar yumuşayana kadar pişirilir. Pişen armutların üzerine şeker ilave edilir ve yaklaşık yirmi dakika kısık ateşte pişirilir. Ocaktan indirmeden beş dakika önce limon suyu sıkılır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Komposto çeşitleri, yaz, kış tüketilebilir. Meyvelerin hem kurusundan hem de tazesinden hazırlanabilir. Sulu gıda tüketmek için bire birdir. Komposto ile hem vücudun su ihtiyacı hem de vitamin ve mineral ihtiyacı karşılanır.

Afiyet olsun.
" } ] }