{ "title": "Erik Kompostosu", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/erik-kompostosu(1).jpg", "date": "19.01.2024 14:31:43", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "Erik kompostosu, Erik yaz ayların vazgeçilmez bir meyvesidir. Erik vitamin açısından zengin bir meyvedir. Erik A, K, C vitamini içeri ve C vitamini daha yüksektir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Lifli bir meyve olduğu için bağırsaklarda kabızlığı önler. Erik demir açısından da değeri yüksek bir besin kaynağıdır. Erik reçel, hoşaf, komposto yapılarak da tüketilir ve özellikle erik kompostosu ramazan aylarının vazgeçilmezidir.

Erik kompostosunun malzemeleri
Erik Kompostosu Nasıl Yapılır?

Erikler önce bir kap içinde yıkanır, daha sonra eriklerin çekirdekleri çıkartılarak ayıklanır ve küçük şekilde doğrandıktan sonra bir tencere içerisine alınır ve suyu eklenerek orta ateşte pişmeye bırakılır. Erikler yumuşayana kadar pişme devam eder yumuşayan eriğin içine şekeri ilave edilir. 5 dakika kadarda şekeriyle kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve içerisine karanfil, kabuk tarçın ilave edilir. Soğumaya bırakılır ve daha sonra dolaba konarak soğuk servis edilir.
" } ] }