{ "title": "Armut Kompostosu", "image": "https://www.komposto.gen.tr/images/Armut-Kompostosu-55.jpg", "date": "19.01.2024 05:20:58", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Armut kompostosu, yazın veya kışın mevsim fark etmeksizin her zaman afiyetle içilebilecek bir komposto türüdür. Özellikle çocuklara hazır meyve suyu almak yerine evde çeşitli meyvelerden kompostolar yapmak onların sağlığı açısından daha önemlidir. Bu sadece çocuklar için değil herkes için de aynı olmaktadır. Okul beslenmelerine, yemeklerin yanına, yazın soğuk bir meşrubat içmek istediğinizde veya kışın sıcak olarak hazırlayıp içinizi ısıtacak bir tarif aradığınızda kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Armut hoşafı sağlık için de son derece faydalı bir içecek olmaktadır. Armut meyvesinin içerisinde bulunan mineral ve vitaminler genel sağlık başta olmak üzere mide, bağırsak ve böbreklere çok fayda sağlamaktadır. En önemlisi de içeceğin içerisinde herhangi bir katkı maddesinin yer alamaması ve doğal bir şekilde yapılmasıdır.

Armut kompostosu için gerekli malzemeler
Armut kompostosu nasıl yapılır?

Hazırlanması son derece kolay olan bu kompostoyu hazırlamak için ilk önce armutları yıkayın. Küp şeklinde veya ince dilimler halinde armutları dilimleyin. Pişirme tenceresinin içerisine armutları ilave edin ve üzerine toz şekeri ekleyin. Suyu da ekledikten sonra pişmesi için ocağın üzerine alın.

Birkaç taşım armut hoşafını kaynatın. Hoşafın suyu hafif koyu bir kıvama geldiğinde kaynatma işlemini bırakın ve soğuması için bir kenara kaldırın. Arzu ederseniz sıcak olarak da tüketebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durumdur. Yaz mevsiminde soğuk olarak içerisine bir dilim limon ilavesi ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }